Το φασόλι προτείνει μερικά από τα αγαπημένα του βιβλία!


Και κάπως έτσι ξεκούραστη πλέον και με λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο επιστρέφω στο ιστολόγιο μου θέτοντας ως στόχο μια ανάρτηση την εβδομάδα μιας και το blogging μου έλειψε πολύ.

Ξεκινάω λοιπόν με -τί άλλο;- με παιδικά βιβλία. Μιας και πλησιάζουμε σιγά σιγά προς την άνοιξη νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να σας παρουσιάσω μερικά από τα αγαπημένα βιβλία του φασολιού.

Ξεκινάω με ένα βιβλίο "θησαυρό" ή must have για όποια μαμά θέλει να ξεκινήσει την επιχείρηση "πάνα".Η αλήθεια είναι ότι απογοητευμένη και εγώ από τις προσπάθειες να βγαλει την πάνα το φασόλι κατέφυγα στην λεγόμενη "ομοιπαθητική" και αγόρασα δύο βιβλία μπας και ο μικρός το πάρει απόφαση και βγάλει την πάνα του. Θα αναφέρω μόνο το ένα γιατί το άλλο ήταν μια μικρή απογοήτευση και αναφέρομαι στο μοναδικό "Ο Φοίβος και το πράσινο γιογιό" το οποίο είναι το απλό, άμεσο και κατανοητό για τα νήπια που ταυτίζονται αρκετά με το κουνελάκι και μπαίνουν τουλάχιστον στην λογική καθαρίσματος. Αυτή τη στιγμή στον Ιανό μπορείτε να το βρείτε online στον Ιανό .

Ο φοίβος και το πράσινο γιογιό-  Πεντιγκνι Ντε Αλίν- Εκδόσεις Κεντικελένη


Συνεχίζω με τον περίφημο "Γαργαληστή" τον οποίο δανειζόμαστε ξανά και ξανά από την παιδική βιβλιοθήκη. Καλογραμμένο, κατανοητό με ομοιοκαταληξία το φασόλι το αγαπάει ιδιαίτερα μιας και η ιστορία "μιλάει" για τα συναισθήματα και για ένα παράξενο κύριο που το βράδυ έκλεβε λίγο γέλιο από τα παιδιά γαργαλώντας τις πατούσες τους. Μπορείτε να ακούσετε την ιστορία σε αφήγηση του Αντώνη Καφετζόπουλου εδώ.
Ο γαργαληστής- Δημητρης Μπασλάμ- Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός


Από τη λίστα δε λείπει βέβαια ο αξεπέραστος Ευγένιος Τριβιζάς και ένα βιβλίο λίγο διαφορετικό. Το " Τα 88 ντολμαδάκια" ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση και επιτρέπουν στον μικρό αναγνώστη να επιλέξει ο ίδιος τί θα γίνει με την ιστορία που διαβάζει. Προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές οι οποίες συνοδεύονται και με γρίφους η εξέλιξη γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική και καθόλου βαρετή. Στην ίδια φιλοσοφία είναι και το "Τα 33 ροζ ρουμπίνια".  Και τα δύο περιττό να αναφέρω ότι είναι ιδανική πρόταση για δώρο για παιδιά από 3 έως 10 ετών.
Τα 88 ντολμαδάκια- Ευγένιος Τριβιζάς- Εκδόσεις Καλέντης
Και κλείνω με ένα παραμύθι που θα φέρει λίγο πιο κοντά το καλοκαίρι. Το βιβλίο διαθέτει CD με αφήγηση και τραγούδια, η εικονογράφιση του είναι πολύ προσεγμένη και το θέμα του πραγματεύεται τη διαφορετικότητα με ένα πολύ έξυπνο τρόπο. "Ο Τζικιτζίκ ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους" είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό βιβλίο που διδάσκει στα παιδιά ότι η διαφορετικότητα δεν είναι εμπόδιο και η συνεργασία χωρίς προκαταλήψεις μπορεί να έχει μόνο θετικό αποτέλεσμα. 

Ο τζικιτζίκ ο κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους- Κώστας Μάγος -Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Έχετε στη συλλογή σας κάποιο από τα παραπάνω;

0 σχόλια :